Nieuwe website voor samenwerkingsverband Digital Radio NL

Sinds kort heeft Digital Radio NL een nieuwe website in gebruik genomen. De nieuwe website is beter te lezen via smartphone en tablet dan de oude versie van de website.

Samenwerkingsverband

Digital Radio NL is sinds 2013 een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), de negen landelijke commerciële radiovergunninghouders (VCR), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en sinds 2015 de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO, voorheen ROOS).

Digitaal luisteren een succes maken

De gezamenlijke partijen stellen zich tot doel digitaal radio luisteren tot een succes te maken. Luisteraars kennis te laten maken met de voordelen van digitale radio met de nadruk op DAB+, de voordelen van DAB+ ten opzichte van de FM te leren kennen en over te stappen naar deze nieuwe manier van radio luisteren.

Beschikbaar

De bij Digital Radio aangesloten radiostations zijn digitaal beschikbaar via: DAB+ (digitale radio via de ether) – hèt digitale alternatief voor FM – de digitale kabel-set-top-box, online via o.a. desktop en mobiele apps.

Informatie

Op de website is informatie te vinden over het aanbod van zenders via DAB+, de benodigde ontvangstapparatuur, de dekking, FAQ’s en het laatste nieuws op het gebied van digitale radio. Daarnaast is het ook mogelijk om live te luisteren naar radiozenders via de website.

De nieuwe website is te vinden op het vertrouwde adres: http://digitalradio.nl/