Nieuwe website NOS Jeugdjournaal gelanceerd

De site van het NOS Jeugdjournaal is vernieuwd. Op Jeugdjournaal.nl heeft beeld een nóg prominentere plek gekregen. Dit bericht de NOS in een persbericht.

In één oogopslag

Kinderen kunnen door de nieuwe website in één oogopslag het belangrijkste en leukste nieuws zien. Verder is de website ingericht op storytelling. Dat betekent dat bij artikelen gebruik wordt gemaakt van tekst, foto’s, video’s, stellingen en berichten van sociale media om een verhaal te vertellen. Bezoekers kunnen nu ook hun favoriete artikelen ‘liken’ en deze terugvinden op hun persoonlijke favorieten-pagina. De site is bovendien responsive, zodat kinderen het nieuws op computers, tablets en telefoons kunnen volgen.

Uitzending terugkijken

Op Jeugdjournaal.nl zien kinderen het actuele nieuws, kunnen zij uitzendingen terugkijken, hun mening geven over het nieuws, het weer checken en een eigen weerfoto insturen. Naast de vernieuwde website krijgt deze maand ook de Jeugdjournaal-app een update.

nieuws-app voor kinderen voor Android-smartphones en tablets is al meer dan 100.000 keer gedownload. Dankzij deze update kunnen ook de app-gebruikers alle storytelling-elementen zien. App-gebruikers krijgen in de app een melding zodra de update beschikbaar is om te downloaden.

De nieuwe website is hier te vinden: http://www.jeugdjournaal.nl

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.