Nieuwe website voor Digital Radio+

Het platform over digitale etherradio in Nederland, Digital Radio+, heeft vandaag een nieuwe website in gebruik genomen. Op de website is alle informatie te vinden over de digitale radio via de ether (DAB+).

Digital Radio +

Via het platform Digital Radio+ werken zowel landelijke commerciële als publieke radiozenders alsmede publieke regionale radiozenders samen om informatie te geven over digitale radio via de ether. Naast de ontvangstmogelijkheden is er ook nieuws te vinden over digitale radio, wordt er antwoord gegeven op de meest gestelde vragen, en zijn diverse radiozenders online te beluisteren via de website. Onlangs de vele ontwikkelingen op het gebied van DAB+ in Nederland was de website van het platform Digital Radio+ hopeloos verouderd. Het laatste nieuwsitem dateerde van mei 2014.

Geen samenwerking regionale commerciële radiozenders

Opvallend is dat er geen samenwerking is aangegaan met de regionale commerciële radiozenders binnen het platform Digital Radio +. De regionale commerciële radiozenders zijn per 1 september begonnen met hun uitzendingen via DAB+. De website van Digital Radio+ biedt geen dekkingsinformatie over de regionale DAB+-kavels.

Uitbreiding DAB+

Het DAB+-netwerk van de publieke omroep (NPO) wordt de komende periode verder uitgebreid waardoor de dekking wordt verbeterd. Deze week zijn er steunzenders voor dit netwerk op kanaal 12C in gebruik genomen in Oss, Den Haag en Ittervoort. De komende maanden wordt dit netwerk verder uitgebreid. Ook de landelijke commerciële radiozenders hebben plannen om de dekking van hun netwerk (op kanaal 11C) verder te verbeteren.

De vernieuwde website is te vinden via: http://digitalradio.nl/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.