Branchevereniging NLkabel gaat verder als NLConnect

NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven, verandert haar naam in NLConnect. Dit bericht de vereniging op haar website.

Nieuwe naam

“NLConnect blijft haar leden vertegenwoordigen op het gebied van TV-distributie en wet- en regelgeving rondom onder meer telecom-, media- en auteursrecht.”,aldus de organisatie in een persbericht. De organisatie wil zich gaan openstellen voor alle aanbieders van elektronische communicatiediensten zoals omroepdistributeurs en internetproviders en werkt daartoe de komende tijd een strategisch plan uit.

Glasvezel

Met de nieuwe naam NLConnect kiest de vereniging voor een techniekneutrale insteek. Kabel is dan ook niet langer de gemene deler van de leden. Zo hebben veel kleinere kabelbedrijven hun kabelnetwerken de afgelopen jaren vervangen door glasvezel (FttH) en bieden sommige bedrijven internet, telefonie- en televisiediensten via coöperatieve glasvezelnetwerken. Andere bedrijven faciliteren ook draadloze netwerken.

“Gezamenlijke uitdagingen”

Mathieu Andriessen, directeur NLConnect: “Wat onze leden bindt is een kwalitatief hoogstaande telecomdienstverlening via een hoogwaardige telecominfrastructuur. De nieuwe naam onderstreept dat. Er zijn gezamenlijke uitdagingen op het gebied van de rechten voor de doorgifte van televisiecontent, maar ook als het gaat om wet- en regelgeving rondom telecomdiensten en -netwerken, zoals precario, auteursrecht, online piraterij, doorgifteverplichtingen en breedband in het buitengebied. Die uitdagingen gaan we samen effectief aan”.

VECAI

NLkabel is op haar beurt weer de opvolger van de branchevereniging Vecai. De Vecai is opgericht in de jaren 70. In 2007 is Vecai verder gegaan onder de naam NLkabel. Na tien jaar gaat de organisatie dus weer verder onder een nieuwe naam.

NLConnect kent momenteel negen leden. Het gaat hierbij voornamelijk om kleinere kabelaanbieders zoals CAI Harderwijk, SKV Veendam en SKP Pijnacker.

Tweets: