NLkabel lanceert boek over 20 jaar kabelinternet

NLkabel heeft deze week het boek ‘Klikken zonder tikken’ gelanceerd. Het boek gaat over 20 jaar kabelinternet. NLkabel is de branchevereniging van kabelmaatschappijen in Nederland.

Ontwikkelingen

Het boek neemt de lezers mee langs de opkomst van ‘always on’ internet, glasvezel, wifi, en de wedloop tussen ADSL en kabel, maar is ook openhartig over de opstartproblemen en de frustraties over de trage verbindingen in de beginjaren.

Naar meerdere Gigabits

Mathieu Andriessen, algemeen directeur van NLkabel: ‘Het is ongelooflijk indrukwekkend hoe kabelinternet zich sinds de start in 1996 heeft ontwikkeld. Binnen Europa neemt Nederland een toppositie in wat betreft supersnel internet. De technologie heeft steeds weer nieuwe innovaties gebracht. Fysiek heeft de kabel praktisch geen beperkingen en is daarmee zeer toekomstbestendig. Met DOCSIS 3.1 en full duplex DOCSIS gaan de netwerken naar snelheden van meerdere gigabits. Dat is astronomisch..’

Meer dan snelheid

Andriessen: ‘Snelheid is overigens niet het enige waar de consument behoefte aan heeft. Het gaat vooral om draadloze connectiviteit tot in iedere hoek van het huis en daarbuiten. En natuurlijk gaat het ook om het blijven garanderen van een storingsvrije verbinding. Ik denk dat daar in de toekomst wellicht een grotere uitdaging ligt dan in snelheid en capaciteit, ook omdat je bij storingen vaak afhankelijk bent van externe factoren zoals graafschade en stroomstoringen.’

Gratis beschikbaar

NLkabel stelt het jubileumboek voor iedereen beschikbaar. ‘Klikken zonder tikken’ kan gratis besteld worden via de website van de organisatie. De geschiedenis van 20 jaar kabelinternet is ook te bekijken en te delen via een online longread.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.