NLZIET maakt nu ook live televisie kijken mogelijk

De televisiedienst NLZIET maakt het nu ook mogelijk om live televisie te kijken naar 12 tv-zenders. Ook introduceert de dienst vandaag een nieuwe huisstijl. De dienst maakte ook bekend binnenkort een app te lanceren op de Sony Playstation.

Samenwerking

NLZIET is een betaalde dienst waar de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL Nederland en SBS in samenwerken. De dienst kost 7.95 euro per maand. Via de dienst konden al programma’s van de genoemde televisieconcerns worden bekeken en is per vandaag uitgebreid met de mogelijkheid om live televisie te kijken.

Uitgebreid getest

De mogelijkheid om live televisie te kijken werd al sinds juli van dit jaar getest door een groot aantal beta-testers. Per vandaag kunnen alle abonnees kijken naar de televisiezenders van NPO, RTL Nederland en SBS. Het gaat om de televisiezenders NPO1, 2, 3, RTL4, 5, 7, 8, Z, SBS6, Disney XD/Veronica, Net5 en SBS9.

Nieuwe app

NLZIET heeft het live televisie kijken opgenomen in een vernieuwde app die onder andere beschikbaar is voor Android, iOS en de Samsung smart tv. “De live en replay programma’s bevatten, net als op televisie, reclame. NLZIET abonnees kunnen nu nog meer uitzendingen tot zeven dagen terugkijken én teruggaan naar het begin als het programma al begonnen is.“, aldus NLZIET. De dienst is ook beschikbaar op de laptop of computer en binnenkort dus ook via een app op de Sony Playstation.

Nieuwe huisstijl

De dienst heeft vandaag ook een nieuwe huisstijl in gebruik genomen. “Sinds de start van NLZIET in 2014 hebben wij continue gewerkt aan het verbeteren van de dienst. De verbeterde functies en het uitgebreide aanbod zijn een grote stap, die onderstreept wordt door het nieuwe design.“, aldus NLZIET.