Nog geen plannen om analoge televisie overal af te schaffen bij Caiway

Caiway, onderdeel van het bedrijf Delta Fiber Nederland, heeft op korte termijn geen plannen om analoge televisie in haar gehele verzorgingsgebied af te schaffen. Dit heeft Bart Bakker, woordvoerder bij Delta Fiber Nederland, tegenover deze website aangegeven.

Gebieden

Caiway levert al sinds 2010 in het grootste deel van haar verzorgingsgebied geen analoge televisie meer aan. Toch zijn er nog een aantal gebieden waar analoge televisie door Caiway wordt aangeboden.

Het gaat onder andere om Hendrik Ido Ambacht, Borculo, Voormalig KBG gebied (KabelMedia Brabant Gelderland): Heumen, West Maas en Waal (kernen Alphen, Altforst, Appletern, Dreumel en Maasbommel) en Druten (kern Horssen) in Gelderland en Oss (kern Berghem) in Noord-Brabant, Hilvarenbeek, Albrandswaard, Krimpen a/d IJssel, Loenen a/d Vecht en delen van Twente (Cogas gebied).

In deze gebieden zijn er volgens Bakker geen concrete plannen om analoge televisie op korte termijn af te schakelen.

Delta

Bij kabelaar Delta uit Zeeland, ook onderdeel van Delta Fiber Nederland, is de operatie om het analoge televisie- en radiosignaal af te schakelen inmiddels geheel afgerond. De operatie om het analoge signaal af te schakelen begon op 20 augustus jongstleden en nam ongeveer vijf weken in beslag.

In de nacht van 9 op 10 oktober wordt het digitale tv-spectrum opnieuw ingedeeld door de aanbieder. Klanten merken hier in principe niks van aangezien de digitale ontvanger automatisch de juiste kanalen weer opzoekt.

Door de ruimte opnieuw in te delen ontstaat er meer capaciteit voor het aanbieden van snellere Internetdiensten. De kabelaar heeft een webpagina beschikbaar gesteld met vragen en antwoorden over de aanpassing in de nacht van 9 op 10 oktober.