Nominaties De Lokale Omroep van het Jaar bekend

lokaleomroepVandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de prijs De Lokale Omroep van het Jaar 2013. Dit bericht de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland: de OLON.

 

Alle 100 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2013 deden automatisch mee in de strijd om de titel “De Lokale Omroep van het Jaar 2013”. Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Bij de selectie van deze omroepen onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en een actuele, informatieve website.

De genomineerden van dit jaar zijn:
1. Alphen aan den Rijn: Lokale Omroepstichting Alphen aan den Rijn (Alphen Stad FM/TV)
2. Asten, Someren: Stichting Omroep Asten Someren (SIRIS)
3. Maastricht: Stichting Kabelomroep Zuid-Limburg (RTV Maastricht)
4. Midden Delfland,Westland, Maassluis: Stichting WOS (WOS Media)
5. Groningen: Stichting Omroeporganisatie Groningen (OOG)
6. Oss: Stichting Omroep Maasland (Dtv – Maasland FM)
7. Venlo: Omroep Venlo
Deze omroepen worden dit jaar, samen met De Lokale Omroep van het Jaar 2012, TV Enschede FM, ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Voorstellen aan de jury
Op vrijdag 24 mei krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat de jury een indruk krijgt van wat de omroep doet en waar zij voor staat. Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen. Op vrijdag 7 juni wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (1 t/m 7 juni 2013). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2013 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de lokale omroepen.

De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 16 mei 2013.

Jury
De jury van de Lokale Omroep Awards 2013, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit: Jeroen Latijnhouwers (RTL4): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (VNG, wethouder Utrecht), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Flip van Willigen (stationmanager TV Enschede FM). [persbericht OLON]