Nominaties ‘De Lokale Omroep van het Jaar’ bekend gemaakt

Vandaag zijn door de OLON de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2016. Alle 81 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2016 deden automatisch mee in de strijd om de titel.

Voorselectie

Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering , lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

Genomineerden

De genomineerden zijn  Alpen aan den Rijn: Studio Alphen, Enschede: TV Enschede FM, Groningen: OOG. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media, Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem: Optimaal FM, Oss, Bernheze: Dtv Oss/MFM Brabant, Rotterdam: OPEN Rotterdam. Deze omroepen horen samen met Studio040 uit Eindhoven (winnaar in 2015) tot de beste acht lokale omroepen van Nederland. Deze acht omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Presentatie

Op vrijdag 13 mei 2016 krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat de jury een indruk krijgt van wat de omroep doet en waar zij voor staat.Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen.

Week van de Lokale Omroep

Op vrijdag 10 juni 2016 wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (4 t/m 10 juni 2016). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2016 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 23 mei 2016.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.