Nominaties Lokale Omroep van het Jaar bekend

lokaleomroepVandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2014. Alle 88 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2014 deden automatisch mee in de strijd om de titel “De Lokale Omroep van het Jaar 2014”.

Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op meerdere platforms,kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering , lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

De genomineerden:
1. Beuningen en Druten: WEB FM en WEB TV
2. Eindhoven: Studio040
3. Enschede: TV Enschede FM
4. Groningen: OOG
5. Horst aan de Maas: Omroep Reindonk
6. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media
7. Oss: MFM/Dtv

 

Deze omroepen horen samen met Omroep Venlo (De Lokale Omroep van het Jaar 2013) tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Deze 8 omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Op vrijdag 6 juni wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (31 mei t/m 6 juni 2014). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2014 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de lokale omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 15 mei 2014.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2014, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit: Wouter Kurpershoek (journalist): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (VNG, wethouder Utrecht), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Ruud Stikkelbroeck (directeur/hoofdredacteur Omroep Venlo)