Nominaties NL-Awards 2012 bekend

ROOS, de koepelorganisatie van regionale omroepen, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. Er zijn 23 radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën Nieuws, Achtergrond, Varia, Evenementen, Documentaire en Crossmediale Producties. De jury was overwegend positief over het algehele niveau van de inzendingen. Desondanks werd besloten in enkele categorieën slechts twee in plaats van drie programma’s te nomineren, vanwege onvoldoende onderscheidend niveau. Uitschieters bij de nominaties zijn dit jaar Omrop Fryslân en de Limburgse omroep L1, die respectievelijk vijf en vier nominaties in de wacht hebben gesleept. De NL-Awards worden op woensdag 13 maart 2013 voor de elfde keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers dat plaatsvindt in Lunteren.

De prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL Award. Hieraan is een geldprijs van € 2500,- verbonden die beschikbaar wordt gesteld door de nieuwe sponsor KPN. Vorig jaar ging de Gouden NL-Award naar de Overijsselse omroep RTV Oost.

De jury voor de NL-Awards 2012 staat onder voorzitterschap van Harro Coumans (voormalig directeur L1) en bestaat verder uit Monique Hamer (uitvoerend producent NOS Sport), Willem Wits (documentairemaker), Gerson Veenstra (chef Nieuwe Media RTV Oost en winnaar Gouden NL-Award 2011), Karel van den Berg (trainer journalistieke creativiteit De Mediapraktijk), Pauline Broekema (verslaggever NOS Journaal), Antoin Peeters (verslaggever/presentator RTL Nieuws), Alex Beishuizen (zelfstandig media-adviseur), Monique Gisbertz (eindredacteur NOS Evenementen), Carla Verhagen (hoofdredacteur RNC) en Hansje van Etten (eindredacteur Holland Doc 24). Jenny Booms is de secretaris.

Meer informatie is te vinden op www.nl-award.nl. Daar zullen de genomineerde programma’s binnenkort te zien en te beluisteren zijn.