Nominaties NTR Radioprijs 2014 bekend

ntrDe tien nominaties voor de NTR Radioprijs 2014 zijn vandaag bekend gemaakt. Zes Vlaamse en vier Nederlandse talentvolle jonge radiomakers strijden dit jaar om de jury- én de publieksprijs. Op www.ntr.nl/radioprijs zijn de tien programma’s nu te beluisteren. Het is alweer de 24e keer dat deze aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt. De NTR biedt hiermee een podium voor aankomende radiomakers uit Nederland en Vlaanderen.

Alle genomineerden in Radio Doc
Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Mijke van Wijk in Radio Doc. Op zondag 3, 10, 17 en 24 augustus vertellen zij van 21.00 uur tot 22.00 uur op Radio 1 over de totstandkoming van hun programma’s en zijn fragmenten daarvan te horen.

Prijsuitreiking
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Roode Bioscoop in Amsterdam wordt op zondag 31 augustus bekend wie de aanmoedigingsprijs wint. De uitslag wordt die avond bekend gemaakt in Radio Doc om 21.00 uur op Radio 1. Ook dit jaar wordt een Publieksprijs uitgereikt. Alle genomineerde programma’s zijn op de website en de Facebookpagina van de NTR Radioprijs te beluisteren. Iedereen kan op Facebook zijn of haar favoriete programma ‘liken’. Het programma met de meeste stemmen ontvangt op 31 augustus de Publieksprijs. (via NTR)