Norkring gaat DAB+-netwerk in Vlaanderen uitbreiden

De Belgische zenderexploitant Norkring gaat het DAB+-netwerk in Vlaanderen uitbreiden met extra steunzenders. Momenteel is het zenderpakket op kanaal 11A te ontvangen in een groot gebied rond Brussel door twee steunzenders in deze regio.

Nieuwe steunzenders

In het voorjaar van 2016 wordt door Norkring het DAB+-netwerk in Vlaanderen uitgebreid met steunzenders in Genk (Limburg), Egem (West- en Oost-Vlaanderen) en Schoten (Antwerpen) waardoor in het grootste deel van Vlaanderen het DAB+-netwerk van Norkring beschikbaar zal komen. In 2017 zal de dekking nog verder worden uitgebreid. Ontvangst in Zuid-Nederland behoort met de in gebruik name van de nieuwe steunzenders in het voorjaar van 2016 tot de mogelijkheden.

“DAB+ biedt ruimte voor extra radiozenders in de ether en is dé opportuniteit voor bestaande en nieuwe radiozenders die een volledige Vlaamse dekking wensen. DAB+ biedt tal van innovatieve mogelijkheden: extra nieuwsinformatie, betere verkeersinformatie, slideshows met afbeeldingen van logo’s, artiesten, webcambeelden…”, aldus Norkring in een persbericht.

Acht radiozenders

Momenteel zenden sinds mei van dit jaar de radiozenders BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Commerciële radiozenders in Vlaanderen als Q-Music, Joe FM en Nostalgie hebben nog geen plannen om via DAB+ te gaan uitzenden.

Dekking na ingebruikname nieuwe steunzenders (bron Norkring)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.