NOS blikt terug op 2016 met jaaroverzichten

December is bij de NOS traditiegetrouw de maand van de jaaroverzichten. Het Journaal, Sport en het Jeugdjournaal blikken terug op 2016; er zijn uitzendingen over een specifiek thema – het koningshuis, degenen die ons het afgelopen jaar ontvielen – en over een bepaald evenement – de Olympische en de Paralympische Spelen.

NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal luidt de kerstvakantie in met een terugblik op 2016. Presentator Welmoed Sijtsma blikt samen met kinderen terug op de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar. In de Nieuwsoverzichten worden per maand de belangrijkste gebeurtenissen op een rijtje gezet. Speciale aandacht is er voor kinderen die dit jaar in het nieuws zijn geweest om een bijzondere reden. Het Jaaroverzicht Jeugdjournaal 2016 is te zien op zaterdag 24 december van 18.50 – 19.21 uur via NPO Zapp.

Oranje Jaaroverzicht: financiële kwesties en staatsbezoeken

De NOS komt dit jaar ook met een apart overzicht over het Koningshuis. Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland waren het afgelopen jaar de bestemmingen van een staatsbezoek. De NOS met het koningspaar mee en dus keren in dit jaaroverzicht de hoogtepunten van die reizen nog eens terug. Dit en meer is te zien in ‘Oranje Jaaroverzicht 2016’ dat wordt uitgezonden op zaterdag 24 december tussen 19.44-20.20 uur op NPO 2.

Eerbetoon aan de overledenen van 2016

In 2016 ontvielen ons enkele héél grote namen. Ware legendes als Johan Cruijff, Mohammed Ali, David Bowie, Jean ‘Toots’ Thielemans en Prince. In de uitzending ‘Uit het Leven 2016’ worden herinneringen opgehaald aan deze en andere beroemdheden, maar ook aan overledenen wier bekendheid omgekeerd evenredig is aan hun betekenis. Uit het Leven 2016 is te zien op zaterdag 24 december van 23.05 – 0.10 uur op NPO 1.

Paralympics succesvoller dan ooit

Ook komt de NOS met een terugblik op de voor Nederland bijzonder succesvol verlopen Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit overzicht is te zien op maandag 26 december van 18.10-18.52 uur via NPO 1.

Jaaroverzicht Journaal

Het jaaroverzicht van het Journaal over 2016 is dit jaar te zien op dinsdag 27 december van 20.30 – 21.40 uur op NPO 1. De presentatie van dit programma is in handen van Annechien Steenhuizen. De muziek achter de onderwerpen is opnieuw van de hand van het filmcomponistentrio Paraphrase.

NOS Sport blikt terug op 2016

De opmerkelijkste sportieve gebeurtenissen van 2016 komen in dit overzicht zowel chronologisch als thematisch aan de orde in het jaaroverzicht van NOS Sport.  Dit programma is zaterdag 31 december te zien van 19.00 – 20.00 uur op NPO 1. Op Nieuwjaarsdag, zondag 1 januari, is er een speciaal jaaroverzicht over de Olympische Spelen. Dit programma wordt tussen 19.00 – 20.00 uur uitgezonden op NPO 1.

De NOS Jaaroverzichten zijn na de uitzending ook te zien via NPO Gemist

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.