NOS en de regionale omroepen gaan nog intensiever samenwerken

Gebruikers van de sites en apps van zowel de NOS als de Regionale Omroepen kunnen voortaan in één oogopslag elkaars belangrijkste nieuws zien.

Samenwerking

Vanaf vandaag is op de voorpagina van NOS.nl en de NOS-app het nieuws van twee regionale omroepen naar keuze te zien. Andersom kunnen bezoekers van de sites en apps van de Regionale Omroepen kiezen voor een rubriek met steeds de twee belangrijkste nieuwsonderwerpen van de NOS.

Volgende stap

Deze innovatie is een volgende stap in de toch al nauwe samenwerking tussen de NOS en de Regionale Omroepen, door beide partijen begin vorig jaar nog eens vastgelegd in het Convenant Versterking Publieke Journalistiek.

“Publiek is de grote winnaar”

NOS-directeur Gerard Timmer: “Het publiek is hier de grote winnaar: die krijgt zo makkelijk toegang tot internationaal, landelijk én regionaal nieuws. Op een efficiënte manier kunnen we zo het bereik en daarmee de betekenis van de publieke journalistiek vergroten. Bovendien is het ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van elkaars content.

“Erg blij”

Voorzitter Guus van Kleef van de dertien Regionale Omroepen: “We zijn erg blij met deze nieuwe stap in de toch al intensieve samenwerking tussen de NOS en de Regionale Omroepen. Het publiek staat hierin altijd centraal. In tijden waarin alles onder druk staat is de behoefte aan onafhankelijke berichtgeving groot. Met deze krachtenbundeling willen we nog meer betekenis geven aan de onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal.”

Updates

Voor de nieuwe dienst moeten wel eerst de updates worden binnengehaald uit de appstores van Google en Apple. Op de app van 1Limburg volgt de keuzemogelijkheid voor NOS-artikelen in een later stadium.

Sociale media: