NOS en NTR komen met Zapp Weekjournaal

afstandsbedieningOp zondag 14 september is de eerste aflevering te zien van een nieuw televisieprogramma van de NOS en NTR: Zapp Weekjourbaal. Zapp Weekjournaal is een nieuw wekelijks actualiteitenprogramma voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar  en wordt uitgezonden vanuit de NOS-studio in Hilversum. Het programma is elke zondag rond 17.40 uur te zien op de themazender NPO Zapp. 

In het half uur durende programma ligt de nadruk op verdieping en uitleg bij het nieuws. Met achtergronden bij actuele gebeurtenissen wordt op een aansprekende manier de kennis van kinderen vergroot en hun blik op de wereld verruimd. De gezichten van het nieuwe jeugdprogramma: Tamara Seur (presentatie), Lucas van de Meerendonk en Milou Stoop (verslaggeving). De uitzendingen zijn online terug te zien via Schooltv.nl en Jeugdjournaal.nl. De redactie van het Zapp Weekjournaal zit op dezelfde plek als de redactie van het NOS Jeugdjournaal en beide redacties werken inhoudelijk en praktisch nauw samen. Het doel hiervan is om kinderen, maar ook leerkrachten, optimaal te bedienen.

In het NOS Jeugdjournaal zien kinderen tweemaal daags (om 08.45 en 18.45 uur, NPO Zapp) het laatste nieuws; op zondag biedt Zapp Weekjournaal achtergronden bij nieuwsgebeurtenissen, die maandag besproken kunnen worden op school.

Presentatie
Tamara Seur is op dit moment een van de presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. In september gaat ze bij Zapp Weekjournaal aan de slag. Ook Milou Stoop werkt momenteel bij het Jeugdjournaal. Zij maakt de stap van Jeugdjournaal-redacteur naar verslaggever bij Zapp Weekjournaal. Lucas van de Meerendonk is bekend van het SchoolTV Weekjournaal (NTR) waar hij afgelopen half jaar verslaggever is geweest.

Zapp Weekjournaal, vanaf 14 september, elke zondag op themazender NPO Zapp, van 17.40 – 18.10 uur.