NOS haalt rechten EK 2016 binnen

voetbalHet Europees kampioenschap voetbal van 2016 in Frankrijk wordt exclusief uitgezonden door de NOS. De publieke omroep heeft alle uitzendrechten bemachtigd voor de eindronde. Dit bericht de NOS op haar website.

Voor het eerst in de geschiedenis doen er 24 landen (in plaats van zestien) aan de eindronde mee. Alle 51 EK-wedstrijden zijn rechtstreeks bij de NOS te volgen op internet, televisie (in HD) en radio en mobiel. Nederland kan zich opnieuw gaan opmaken voor een topsportzomer, want in 2016 wordt door de NOS niet alleen verslag gedaan van het EK voetbal, maar ook van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Topprioriteit
“Het uitzenden van grote sportevenementen als het EK voetbal blijft, ook in de moeilijke jaren die voor ons liggen, topprioriteit voor de NOS en de publieke omroep. Letterlijk heel Nederland kijkt, luistert en leeft mee tijdens zo’n groot evenement”, aldus algemeen directeur Jan de Jong. “Oranje en het voetbal is van ons allemaal. Alleen door sport blijft de publieke omroep ook echt breed en ook echt van iedereen.” “En in 2016 vier weken topvoetbal kijken, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen als consument, zou wel eens een zeldzaamheid kunnen worden.” (NOS/persbericht)