NOS herhaalt de Elfstedentocht van 1997

De NOS stapt morgen, 4 januari, in een tijdmachine en gaat 25 jaar terug in de tijd, naar de laatste keer dat er een Elfstedentocht werd verreden.

Retrostream en -blog op NOS.nl

Op NOS.nl wordt de hele Elfstedentocht ‘live’ uitgezonden, dus synchroon aan wat er in de tijd van 25 jaar geleden op Nederland 1 werd uitgezonden. Ook wordt een retro-liveblog bijgehouden, waarin het blog wordt geschreven alsof de tocht nu verreden wordt. Compleet met commentaar, foto’s en bijschriften uit die tijd. De uitzending begint rond 5.00 uur.

Flitsjournaals

Herman van der Zandt schetst in vijftien flitsjournaals gedurende de dag –als het ware live– met behulp van beelden uit het archief het verloop van de wedstrijd, het feest en het drama van eertijds. Vanaf 05.15 uur vrijwel elk uur op NPO 1, met om 12.21 uur de finish van de wedstrijd en om middernacht de finish van de toertocht.

Avondprogramma vanuit Dokkum

In de avond tussen 20.30-21.30 uur presenteert Dione de Graaf op NPO1 vanuit Dokkum een programma. Dokkum, de tiende stad van de elf steden. Verder zijn er natuurlijk oude beelden en is er aandacht voor de honderden, misschien wel duizenden mensen die zich ieder jaar weer sportief en organisatorisch voorbereiden op een evenement dat al 25 jaar niet doorgaat.

Meer informatie via NOS.nl