NOS Jeugdjournaal: Nieuw tijdstip met meer zendtijd

Vanaf maandag 21 augustus is het NOS Jeugdjournaal dagelijks op een nieuw tijdstip: om 19.00 uur op NPO Zapp (NPO 3). De uitzending is bovendien verdubbeld in lengte, waardoor meer ruimte ontstaat voor binnenlands en buitenlands nieuws, uitleg en achtergronden. Het NOS Jeugdjournaal wordt in de avond afwisselend gepresenteerd door Joris Marseille, Welmoed Sijtsma, Lucas van de Meerendonk en Siham Raijoul.

De uitzending is bovendien verdubbeld in lengte

Algemeen nieuws en achtergronden blijven in het nieuwe format de pijlers, zoals altijd gebracht op het niveau van kinderen. Met daarnaast een flinke dosis kindernieuws.

“Dichter op de huid van onze doelgroep”

Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal: “We kruipen dichter op de huid van onze doelgroep. We zullen vaker onderwerpen brengen waarin kinderen een belangrijke rol spelen. Dat kan een mooi portret zijn van een kind in het nieuws, gemaakt door één van onze verslaggevers. Of een reportage van een NOS-correspondent, waarin wordt ingezoomd op een kind in het buitenland.”

Nieuwe rubriek

Nieuw is de rubriek ‘Check dit dan!’, waarin de presentator opmerkelijke nieuwtjes van de dag doorneemt. Er zijn ook rubrieken in het leven geroepen waarin kijkers nog meer bij de uitzending worden betrokken. Zo kunnen kinderen filmpjes insturen met een vraag aan hun idool. De reporter van het NOS Jeugdjournaal legt de ingezonden vragen vervolgens voor aan de beroemdheid in kwestie.

‘Dwars’

Terug van weggeweest is de rubriek ‘Dwars’. Hierin vertellen kinderen over een probleem, iets dat ze dwars zit, waarbij ze zich niet serieus genomen voelen door volwassenen. Een verslaggever schiet te hulp en gaat samen met het kind in de Jeugdjournaalbus op pad om een antwoord of oplossing te zoeken.

Ochtend

De ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal blijft onveranderd en keert op maandag 4 september weer terug, dagelijks te zien om 08.45 uur op NPO Zapp. Kinderen kunnen online meepraten over het nieuws op Jeugdjournaal.nl, de app, YouTube en Instagram.

Sociale media: