NOS met programma over voetbalcrisis: De Staat van Oranje

Vanavond is op NPO 2 de eerste aflevering te zien van het NOS-programma ‘De Staat van Oranje’. Hierin wordt uitgebreid stilgestaan bij de voetbalcrisis waarin Nederland momenteel verkeert.

Niet naar WK

Voor de tweede keer op rij ontbreekt Oranje op een eindtoernooi. Nederland doet zoals bekend namelijk niet mee aan het wereldkampioenschap voetbal in Rusland dat vanaf half juni plaatsvindt. In het programma ‘De Staat van Oranje’ wordt uitgebreid stilgestaan hoe het kan dat “Oranje” al twee keer niet meer meedoet aan een eindtoernooi.

Voetbalwetenschappers en -experts

In de aanloop naar het WK 2018 duikt de NOS met De Staat van Oranje in de wereld van de voetbalwetenschappers- en experts, op zoek naar verklaringen voor de Nederlandse voetbalcrisis. En wordt er onderzocht hoe voetballanden om ons heen, die ooit ook in een crisis belandden, daar uit wisten te kruipen.

Vier afleveringen

De Staat van Oranje is van 24 mei tot 14 juni iedere donderdagavond vlak voor half tien te zien op NPO 2. De eerste uitzending is vanavond, donderdag 24 mei, om 21.27 uur te zien op NPO 2. NPO 2 is in Nederland ook te bekijken via Internet.

De uitzendingen zijn na afloop ook terug te kijken op NPO Start.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=yZfaydIART8

Jeroen Stekelenburg over ‘De Staat van Oranje’ in tv-programma Pauw.