NOS WK-website en WK-app populair

nosDe NOS-site voor het WK-voetbal in Brazilië is de afgelopen weken door 10,8 miljoen unieke bezoekers bezocht. Een absoluut record.  Het ‘Sotsji-record’ voor de NOS Olympische Spelen site (6,1 miljoen unieke bezoekers in totaal) is hiermee voorbij gestreefd. De WK-site werd vooral goed bezocht op de dagen na succes van het Nederlands elftal. Video’s, het WK speelschema, liveblogs, artikelen en de Playercam stonden dagelijks in de top 10 van best bezochte pagina’s. Dit schrijft de NOS op haar weblog.

De NOS FIFA WK app was eveneens een succes volgens de NOS: In totaal is de app 900.000 keer gedownload, had de app ruim 12 miljoen contacten en 50 miljoen pageviews. De app stond lang op nummer 1 in de app stores van Apple en Google. De NOS FIFA WK ontving resp. 3,5 en 4 sterren in de Apple en Google stores en vele enthousiaste reacties van gebruikers. Ook de andere NOS apps profiteerden van het WK en werd aanzienlijk meer gedownload én gebruikt tijdens het WK.

Op Facebook en Twitter hebben de NOS accounts veel aandacht gekregen, het NOS Sport account op Twitter is meer dan verdubbeld in volgers. NOS artikelen en video’s zijn vele malen ‘geliked’ en gedeeld op Facebook.