NOS zendt integraal Elfstedentocht van 1997 opnieuw uit

Vandaag, woensdag 4 januari, zendt de NOS de Elfstedentocht van 1997 opnieuw uit via haar website. Na de edities van 1985 en 1986 wordt vandaag de ‘Tocht der Tochten’ van 1997 integraal uitgezonden.

1997

De Elfstedentocht in 1997 is de laatste geweest die is verreden. De 15e editie die werd gereden op 4 januari 1997 kenmerkte zich door de harde wind. Nog geen 70 procent van de deelnemers behaalde de eindstreep. Wel was het ijs die dag in Friesland van een goede kwaliteit en was het traject vrijwel geheel ijsvrij. Winnaar bij de mannen was Henk Angenent uit het Zuid-Hollandse Woubrugge. Nu, 20 jaar later, zendt de NOS de hele wedstrijd opnieuw uit.

Website

Via een stream op de website nos.nl kunnen schaatsliefhebbers het spektakel vanaf 05.15 uur opnieuw beleven. Vanaf de eerste meters aan de Zwettehaven in Leeuwarden tot de finish op de Bonkevaart.

Liveblog

Via een liveblog op nos.nl, de NOS-app en op Twitter zijn er updates over het verloop van de wedstrijd. En op Facebook is het laatste halfuur van de wedstrijd te volgen.

Henk Angenent

Toenmalig winnaar Henk Angenent finishte destijds om 12.19 uur. Op de livestream is daarna ook het verloop van de toertocht te zien, tot circa 18.00 uur. En voor wie er niet genoeg van kan krijgen, zijn er ’s avonds na 21.00 uur opnieuw beelden van toerrijders die moe maar voldaan de eindstreep halen.

Afgelopen vrijdag besteedde het programma Andere Tijden Sport ook aandacht aan de tocht van 1997. De uitzending is hier te zien.

Tweets:

Video:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.