NostalgieNet brengt ‘Koot en Bie’ terug op zondagavond

afstandsbedieningOnder de titel ‘Nostalgie met Koot en Bie’ brengt de digitale themazender NostalgieNet het unieke duo Van Kooten en de Bie terug op de zondagavond op de buis.  Vanaf vanavond om 20.30 uur en vervolgens iedere zondagavond op hetzelfde tijdstip. Het programmeren van Koot en Bie past perfect in het beleid van deze themazender om de meest geliefde programma’s uit het recente verleden opnieuw te kijk aan te bieden, aldus het persbericht van NostalgieNet.

Van 1966 tot 1998 schreven Kees van Kooten en Wim de Bie nationale televisiegeschiedenis. Dit deden zij op een nooit eerder vertoonde, uniek humoristische wijze en in tientallen programmavormen. Door het spelen van een schier eindeloze reeks ‘vaderlandse standaardtypes’ hielden zij onze samenleving een heilzame lachspiegel voor, waarin generatie na generatie zich herkende. Onder de paraplu van het in 1974 opgerichte Simplisties Verbond bevolkte een stoet van landgenoten hun satirische podium: de heren Koot en Bie zelf, Jacobse en Van Es met hun Tegenpartij, mijnheer Foppe, het hoeksteengezin Cor, Cock en Ab van der Laak, burgemeester Van der Vaart en wethouder
Hekking, moeder Carla en zoon Frank van Putten, ingenieur Walter de Rochebrune en de Vieze Man, de oudere jongeren Koos Koets en Robbie Kerkhof, de paniekerige bejaarde gebroeders Gé en Arie Temmes en zelfbenoemde Keek op de Week-deskundigen als de Nederlandicus dr. E.I. Kipping, Berendien uut Wisp, Prof. dr.ir. P. Akkermans en Oost-Europadeskundige dr. Clavan…bijna duizend uur scènes met honderden types in dik dertig jaren.

Uit deze komische stortvloed hermonteert de redactie van Nostalgienet – in nauw overleg met Kees van Kooten en Wim de Bie – programma’s van een half uur, die wekelijks wisselen en aansluiten bij het thema van de maand op NostalgieNet. Zo is Wandelen en fietsen het thema in maart, staat april in het teken van Eten en drinken, is het in mei Oorlog en vrede geblazen en zal Vrouw de maand juni beheersen.

NostalgieNet is te zien in ruim 4 miljoen huishoudens via de digitale tv-pakketten van o.a. Ziggo (kanaal 150), UPC (kanaal 312), Delta (kanaal 120), KPN (kanaal 174), Glashart Media (kanaal 377) en CaiWay (kanaal 117).

Meer informatie via: http://www.nostalgienet.nl/nostalgiemetkootenbie/