NostalgieNet in teken van thema “radio”

afstandsbedieningNog de gehele maand oktober staat de digitale televisiezender NostalgieNet in het teken van het thema Radio. Er is aandacht voor Radio Wereldomroep, de piratenzenders uit de jaren 70 , zoals Radio Noordzee en Veronica en de radiotechniek van vroeger. In de documentaire ‘Zeezenders in woelig water’ is de geschiedenis, achtergronden en het dagelijks leven aan boord van de beroemde piratenzenders te zien met onder meer roemruchte dj’s als Rob Out en Tineke de Nooij.

Geen radio zonder muziek
In oktober is er op NostalgieNet ook veel aandacht voor muziek, met reportages over jazzmusicus Jan Akkerman, the Dutch Swing College Band en ook klassieke muziek met Bernard Haitink en het Concertgebouworkest. Daarnaast is er een intrigerend portret van Lee Towers te zien in de documentaire ‘Lee Towers: The Voice of Rotterdam’. 

In het speciale thema-uur van deze maand zijn beelden te zien uit het rijke polygoonarchief over radiotechniek van vroeger, het vastlopen van het schip Veronica in 1973 en bekende radioprogramma’s zoals ‘Ochtendgymnastiek’ en ‘Schip van de week’ met Guus Weitzel en Mies Bouwman. 

Eigen radiozender NostalgieNet
NostalgieNet beschikt sinds enige tijd ook over een eigen radiozender: NostalgienetRadio. Deze radiozender is voorlopig alleen te beluisteren via Internet. NostalgieNet Radio komt voort uit een samenwerking tussen NostalgieNet en de radiozender Radio 227. Via NostalgieNet Radio is vooral easy listening-muziek met een tikkeltje middle of the road-muziek vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw te horen.

Maandthema elke avond om 19.00 uur op NostalgieNet
Het maandthema ‘Radio’ is dagelijks om 19.00 uur op NostalgieNet tot eind oktober. NostalgieNet is te zien via de meeste digitale televisieaanbieders in Nederland.