NPO 2 blijft analoog beschikbaar in delen Noordrijn-Westfalen

De Nederlandse publieke televisiezender NPO 2 blijft analoog beschikbaar via kabelaar Unity Media in delen van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Eerder was gemeld door diverse media dat de analoge verspreiding van de Nederlandse zender zou worden stopgezet door de kabelaar.

Nieuw kanaal voor NPO 2

De Landesanstalt für Medien Nordrhein-Westfalen (een soort Commissariaat voor de Media voor de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) heeft echter aangekondigd dat NPO 2 beschikbaar blijft in het analoge televisieaanbod van de kabelmaatschappij Unity Media in delen van de deelstaat die grenst aan Nederland. Wel krijgt NPO 2 een nieuw analoog kanaal toegewezen. NPO 2 verhuist op maandag 25 april van kanaal 23 naar kanaal S21 of S19. Het kanaalnummer kan verschillen per regio. Unity Media past het analoge aanbod in de Duitse deelstaat aan om meer ruimte vrij te maken voor digitale televisietoepassingen. De kabelaar stopt de doorgifte van vier analoge kanalen en een aantal televisiezenders, waaronder NPO 2, wijzigen van kanaalnummer. Unity Media is voornemens om 30 juni 2017 het analoge televisieaanbod in zijn geheel stop te zetten.

BVN

De Duitse kabelmaatschappij Unity Media is onlangs ook gestart met het uitzenden van de Nederlands-Vlaamse zender BVN in haar digitale televisiepakket. De doorgifte van ‘Beste van Vlaanderen en Nederland’ (BVN) werd bij de overnames en vorming van Unity Media enkele jaren geleden nog gestaakt. De televisiezender BVN wordt alleen doorgegeven als zogenaamde ‘bonus’-zender in het ‘Digital Highlights pakket’. Dit pakket kost 7,99 euro per maand bovenop het zogeheten digitale START pakket dat 4,99 euro per maand kosten boven op het reguliere kabelabonnement van 20,99 euro per maand (totaal 33,97 euro per maand). Via het digitale radiopakket van Unity Media zijn ook de radiozenders NPO Radio 1 en NPO Radio 5 beschikbaar.

Unity Media

De Duitse Kabelaar Unity Media is onderdeel van Liberty Global. Liberty Global is in Nederland eigenaar van kabelaar Ziggo. Unity Media kent 6,5 miljoen klanten in
Duitsland en is actief in de deelstaten Baden-Württemberg, Hessen en Nordrhein-Westfalen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.