NPO 3 komt met 3LAB’s ‘De nacht van de vernieuwing’

NPO 3 staat dit weekend in het teken van vernieuwing. In de nacht van zaterdag 28 juli op zondag 29 juli start de zender met De nacht van de vernieuwing, met de uitzending van 3LAB-producties, waaronder Mocromode, Goin’ Rectal en Weeën.

Evenement

In VondelCS te Amsterdam host NPO 3 zondag 29 juli een evenement, speciaal voor jonge makers met gevestigde namen uit mediawereld, interessante sprekers en workshops. Met het vernieuwde platform npo3lab.nl focust de NPO het hele jaar door op talentvolle, nieuwe makers, zowel online als lineair.

“Deur staat open”

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3: “Dankzij het vernieuwde 3LAB staat de deur voor jonge en talentvolle makers nu 24/7 open. Met de shift van televisie naar online geven we jonge makers niet één week, maar juist het hele jaar dat eerste of extra zetje wat ze vaak nodig hebben. De kraamkamer van de publieke omroep wordt volwassen.

Succes

3LAB bracht onder meer series van Rundfunk en Streetlab voort. Voorbeelden van nieuwe 3LAB-producties zijn de documentaire Mocromode, Genocide in Twente en de webserie ANNE+. Deze zesdelige serie gaat tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) groots in première. De 3LAB-productie #tagged is onlangs geselecteerd voor een Rose d’Or.

De nacht van de vernieuwing, zondag 29 juli van 00:00 tot 05:00 uur op NPO 3