NPO 3 tot en met woensdag in het teken van 3Lab

Tot en met woensdag 16 augustus staat NPO 3 ‘s avond weer in het teken van nieuwe en vernieuwende programma’s met 3Lab. Documentaire, wetenschap, sketches, muziek, stand-up comedy: onder de naam 3Lab krijgen makers de kans om hun nieuwste programmaformats te testen.

3Lab

3Lab is de plek voor vernieuwing en experiment op NPO 3. Op de website van 3Lab worden het hele jaar door nieuwe video’s gelanceerd, gemaakt door talentvolle programmamakers.

Maandag 14 augustus

3Lab trapt om 20.13 uur af met het populair wetenschappelijk programma Het beest in Klaas (AVROTROS). Klaas van der Eerden gaat op zoek naar de supertalenten van roofvogels.

In NAAKT (21.20 uur, NTR) reizen kunstenaar Frank E Hollywood en presentatrice Nienke de la Rive Box naar een wereldstad om een moderne versie te maken van een historisch naaktportret dat daar ooit gemaakt is.

In het humoristisch sketchprogramma Achter de Schermen (21.36 uur, BNN) kijken we mee op het scherm van de maker. Yung Doc, de Eilanders (21.46 uur, VARA) is een genadeloos portret van een verloren beschaving. Phi Nguyen neemt ons mee naar de schaduwkant van IJburg: de snelst groeiende nieuwbouwwijk van Nederland.

Dinsdag 15 augustus

In Phil & Pascal veroveren de wereld (20.15 uur, KRO-NCRV) trekken de autistische vrienden Phil (36) en Pascal (30) de hele wereld over op zoek naar de hoogste, steilste, langste en beste achtbanen. Op weg naar hun doel komen ze op unieke plekken en bij bijzondere mensen.

In Iris Onderzoekt: Gemengde relaties (20.47 uur, NTR) onderzoekt Iris van Lunenburg, geboren op Haïti geboren en opgegroeid in Emmen, hoe het gesteld is met gemengd daten in Nederland.

Na een aflevering van Achter de schermen (21.25 uur, BNN) ontvangt Douwe Bob in Douwe’s Living Room (21.43 uur, AVROTROS) de band De Staat en zanger Danny Vera.

Woensdag 16 augustus

De mannen van Broederliefde (20.15 uur, AVROTROS) vieren succes na succes, maar zullen nooit vergeten waar ze vandaan komen. Als jongens van de straat uit de Rotterdamse wijk Spangen had het ook heel anders kunnen lopen. Ze komen in actie voor de mensen uit hun omgeving die het minder goed af ging.

Couscous & Baklava (21.03 uur, VARA) is een comedyshow om je vingers bij af te likken. Stand-up comedians met Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en/of Nederlandse roots leggen de multiculturele samenleving onder een vergrootglas.

Rapper en trotse Bijlmer-bewoner Gideon wil de wereld laten zien wat de kracht van de beroemde en beruchte wijk de Bijlmer is. Samen met zijn crew neemt hij ‘witte vriend’ en outsider Johan Eikelboom mee ‘zijn’ wijk in. Vrienden van de Bijlmer (21.32 uur, EO)

Tot slot gaan hiphop-artiesten Fresku en Teemong één keer helemaal los in de Fresku Teemong Show (22.05 uur, VPRO).

Video: