NPO, CoBO en Nederlands Filmfonds lanceren Teledoc Campus

npoDe Nederlandse Publieke Omroep, CoBO en het Nederlands Filmfonds lanceren Teledoc Campus, een gezamenlijk project voor beginnende documentairemakers. Met Teledoc Campus krijgen jaarlijks twaalf teams de kans om een documentaire te ontwikkelen. Uiteindelijk worden zes documentaires daadwerkelijk gerealiseerd en uitgezonden op Nederland 3.

De NPO, CoBO en het Filmfonds maken zich hiermee sterk voor de ontwikkeling van beginnend documentairetalent. Ook willen ze het publiek kennis laten maken met kwaliteitsdocumentaires met een onconventioneel karakter. De deelnemende teams krijgen ondersteuning en begeleiding vanuit zowel de cinematografische als televisiekant. De ambitie is dat deelnemers uiteindelijk de sprong naar een lange productie kunnen maken voor zowel televisie als bioscoop.

Teledoc Campus is het broertje van Teledoc, het project voor toptalent op het gebied van documentaire van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds. Gerealiseerde Teledocs zijn onder andere “Het Geheim van de Hema”, “Gesneuveld” en “Ouwehoeren”. De twaalf geselecteerde teams ontvangen voor script-ontwikkeling en research een budget van 5000 euro. Voor de realisatie van de zes documentaires is maximaal 60.000 euro per project beschikbaar. Deze documentaires hebben een lengte van 25 minuten en worden in het najaar van 2013 of het voorjaar van 2014 op Nederland 3 uitgezonden. (Persbericht)