NPO gaat DAB+-netwerk uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat het DAB+-netwerk (digitale radio via de ether) in Nederland uitbreiden. De NPO heeft hiertoe opdracht gegeven aan KPN Broadcast Services.  Deze uitbreiding, de zogenaamde fase 3, moet ervoor zorgen dat de ontvangst van DAB+ outdoor en indoor verbeterd wordt. “Voor 1 september zijn de publieke radiostations gegarandeerd buitenshuis, zoals via autoradio’s, tot aan de Nederlandse grenzen goed te ontvangen. Per 1 januari 2016 moet ook de binnenshuis ontvangst van digitale radio verbeterd zijn. De fase 3 uitbreiding was oorspronkelijk voorzien voor 2017.”, aldus de NPO in een persbericht.

“Ik ben blij dat de ontvangst van DAB+ zowel in de auto als in huis de komende maanden wordt geoptimaliseerd”, zegt directeur NPO Radio, Jan Westerhof. “Op 1 september stopt de NPO met distributie van NPO Radio 5 via de AM. We bieden de luisteraars graag zoveel mogelijke sterke alternatieven.”

Momenteel is er nog beperkte (outdoor) DAB+-ontvangst van de publieke radiozenders in delen van Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland, Zeeland en Limburg.