KRO-NCRV: ‘Candice Renoir’ gedeeltelijk exclusief via NPO Gemist

De KRO-NCRV maakt de nieuwe Franse detective-serie Candice Renoir gedeeltelijk exclusief beschikbaar via haar dienst NPO Gemist. De omroep is vorige week begonnen met het uitzenden van de nieuwe serie in het kader van de ‘Detectivemaand’ op NPO 2. De eerste vier afleveringen zijn te zien via NPO 2 maar de laatste vier afleveringen kunnen alleen online worden bekeken.

Serie

De serie draait om Candice Renoir. Renoir woonde tien jaar lang in Singapore. Nu ligt ze in een scheiding en woont ze met haar kinderen in een rustig Frans havenstadje, waar ze voor het eerst in tijden weer aan het werk gaat als rechercheur en teamleider. Haar ondergeschikten en baas zijn sceptisch, maar Candice is vastberaden in haar nieuwe baan. Als het lichaam van een vrouw wordt gevonden, is ze de enige die een dubbelleven vermoedt bij de op het oog nette moeder.

Candice Renoir weet met gezond verstand en pragmatisch denken de meest complexe zaken op te lossen. Ze is de enige die de tijd van overlijden weet te herleiden aan de hand van de bereidingstijd van kebab en niemand anders komt een moordenaar op het spoor door kennis van schoonmaakmiddelen.

Detectivemaand

Elke aflevering weet Candice op verrassende wijze een moord op te lossen, terwijl ze er ook nog een druk gezins- en liefdesleven op na houdt. Deze luchtige detectiveserie is onderdeel van de Detectivemaand op NPO 2.

NPO 2

De NPO is maandag 13 juni begonnen met de eerste aflevering uit te zenden via NPO 2, afgelopen donderdag was de tweede aflevering te zien. De komende twee afleveringen zijn nog via de lineaire televisie te bekijken op de maandagavond op NPO 2. Wie de serie daarna wil volgen moet terecht op het Internet. Vanaf dinsdag 28 juni is de 5e aflevering een week lang alleen via Internet te bekijken. De weken daarop volgend worden de overige drie uitzendingen online geplaatst.

Kritiek

Het gedeeltelijk exclusief online beschikbaar stellen van de nieuwe Franse serie heeft al geleid tot kritiek. In de sociale media wordt met verbazing gereageerd op deze manier van een serie uitzenden door de omroep. Volgens de KRO-NCRV is er geen ruimte in het zenderschema om alle uitzendingen op NPO 2 uit te zenden.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.