“NPO pikt geld bij regionale omroepen”

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) “pikt” 2 miljoen euro van de regionale omroepen. Dat schrijft Leo Hauben, hoofdredacteur van de Limburgse regionale omroep L1, op zijn weblog.

Mediafonds

Het geld is volgens Hauben bedoeld voor documentaires voor regionale omroepen maar lijkt nu “te verdwijnen” naar ‘Hilversum’. Momenteel stimuleert het Mediafonds nog de totstandkoming van een cultureel media-aanbod via radio, televisie en internet van de landelijke en regionale publieke media-instellingen. Dit fonds verdwijnt echter over 1,5 jaar.

NPO

“De NPO was er als de kippen bij om de staatssecretaris te melden dat zij de schone taak van het Mediafonds zou overnemen. Maar het lijkt er nu sterk op dat de NPO twee miljoen euro van de regionale omroepen pikt.”, aldus Hauben. Het Mediafonds beschikte ook over een apart potje om documentaires bij regionale omroepen te stimuleren.

Regionaal potje

Leo Hauben is echter bang dat er van dat potje in 2017 weinig overblijft: “De NPO rept in zijn nieuwe Concessiebeleidsplan met geen woord meer over het geoormerkte regio-budget. En dat is diep treurig. De NPO geeft daarmee geen gehoor aan het advies van de Raad voor Cultuur.” De Raad voor Cultuur en Staatssecretaris Dekker (media) hadden
eerder al gepleit voor een samenwerking tussen regionale en landelijke omroepen op dit punt.

Dwingen

“Een man een man, een woord een woord. Dekker moet de NPO in mijn ogen simpelweg dwingen om een regio-budget voor documentaires te handhaven. En als Dekker zijn eigen woorden niet naleeft, dan zou de Tweede Kamer hem moeten dwingen. Ik vind het geen ingewikkelde zaak. Gewoon een kwestie van afspraken uitvoeren.”, aldus Hauben.

Zijn gehele weblog is hier te lezen: http://www.l1.nl/nieuws/294867-weblog-npo-pikt-geld-bij-regionale-omroepen

Tweets:

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.