Nieuws- en sportprogramma’s NPO Radio 1 op de schop

Vanaf januari 2016 gaan de nieuws- en sportprogramma’s op NPO Radio 1 op de schop. Vooral in de avond gaat er veel veranderen op de actualiteitenzender van de NPO.

Voor het avondprogramma op NPO Radio 1 slaan de NOS en de Evangelische Omroep de handen ineen. In het nieuwe programma Langs de Lijn En Omstreken. is er doordeweeks tussen 20.30 en 23.00 uur ruimte voor sport én nieuws, met duopresentatie van Renze Klamer en Robbert Meeder.

Verder krijgt het NOS Radio 1 Journaal een ander geluid én een nieuwe stem: presentator Jurgen van den Berg. Bovendien duurt de uitzending een half uur langer: van 06.00 tot 09.30 uur. In de namiddag komt er van 16.00 tot 18.30 uur een heel nieuw programma van de NOS en NTR: Nieuws en Co. In het programma staan nieuws, wetenschap, diversiteit en cultuur centraal. Lara Rense is de centrale presentator.

NOS Radio 1 Journaal

Het NOS Radio 1 Journaal krijgt een nieuw geluid. Vanaf 4 januari 2016 brengt Jurgen van den Berg luisteraars op de hoogte van nieuws dat je moet én dat je wilt weten. Dat doet hij met een vast team: nieuwslezer en co-host Amber Brantsen, sportcommentator Gio Lippens, weerman Marco Verhoef, politiek verslaggever Joost Vullings en economisch duider Merel Stikkelorum. Winfried Baijens presenteert op de zaterdagochtenden en is de vaste invaller van Jurgen van den Berg. Het NOS Radio 1 Journaal is elke werkdag te horen tussen 06.00 en 9.30 uur en wordt gepresenteerd door Jurgen van den Berg. Op zaterdag is het programma te horen tussen 07.00 – 8.30 uur en wordt dan gepresenteerd door Winfried Baijens.

Nieuws en Co

Het nieuwe programma Nieuws en Co is een coproductie van NOS en NTR en staat – zoals de titel al zegt – voor nieuws en meer. Wetenschap, cultuur en diversiteit krijgen speciale aandacht. In Nieuws en Co is ruimte voor verdieping en verbreding. Lara Rense brengt luisteraars op de hoogte van het nieuws van de dag, maar ook nieuws uit de wereld van wetenschap en cultuur. De uitzending komt niet alleen vanuit de studio in Hilversum; presentatoren Mustafa Marghadi en Petra Possel gaan (afwisselend) het land in op zoek naar bijzondere verhalen. Zij brengen de luisteraars het ‘geluid van de straat’. Tot slot is er voor diverse reportages een samenwerking met de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS & NTR). Joost Karhof is de vaste vervanger van Lara Rense. Nieuws en Co is te horen tussen 16.00 – 18.30 uur.

Langs de Lijn En Omstreken

Het nieuwe avondmagazine Langs de Lijn En Omstreken van de NOS en de Evangelische Omroep start maandag 4 januari. Het programma biedt de luisteraars van maandag tot en met vrijdag tussen 20.30 en 23.00 uur een mix van nieuws, (live) sport en persoonlijke gesprekken bij het nieuws met gasten uit onder meer de politiek, sport, cultuur en de media. Op maandagavond bespreekt een sportforum van steeds wisselende sportjournalisten en andere deskundigen het belangrijkste actuele sportnieuws van de achterliggende en de komende week. Op vrijdagavond is er een nieuwsforum van een vast panel, aangevuld met een deskundige. Verder gaat dagelijks een verslaggever op pad om live in de uitzending het antwoord te vinden op een uitzoekvraag die voortkomt uit de actualiteit.

De presentatie van het programma is voor het leeuwendeel in handen van Renze Klamer, namens de EO, en NOS Sport-presentator Robbert Meeder. Maar ook EO’ers Margje Fikse en Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt (beiden NOS) zullen met regelmaat te horen zijn.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.