NPO Radio 1 staat stil bij val Berlijnse Muur

nporadio1NPO Radio 1 staat vandaag stil bij de val van de Berlijnse Muur. Het is dan precies 25 jaar geleden dat het bekendste symbool van de Koude Oorlog verdween. De programma’s van NPO Radio 1 blikken met gasten, deskundigen en reportages terug op de historische gebeurtenis.

OVT (VPRO) komt vanaf 10.00 uur rechtstreeks vanuit de Melkweg in Amsterdam, waar zondag een festival plaatsvindt over de Berlijnse Muur. Te gast is onder andere Egbert Jacobs, laatste Nederlandse ambassadeur in de DDR.
Aansluitend is er elk uur een bijdrage over de Muur-herdenking. Met onder meer een live verslag van het feest bij de Brandenburger Tor, muur-souvenir-verzamelaars en Dik Verkijk die destijds voor de Nederlandse tv getuige was van de historische gebeurtenissen in Berlijn.

Perstribune (MAX) praat met Duitsland en Oost-Europa correspondent Jeroen Akkermans en met presentator Henk Mouwe, die destijds verslag deed van de val van de Muur. NOS Langs de Lijn laat voetbalfans van Hertha aan het woord en het NOS Radio 1 Journaal doet live verslag van de herdenking in Berlijn. Om 18.30 uur laat Dit is de Dag (EO) een bijbelsmokkelaar aan het woord, die reisde naar de DDR.

Voor meer informatie: www.nporadio1.nl