NPO Radio 1 wordt tijdelijk Radio Giro d’Italia

Vanavond gaat de nieuws- en sportzender NPO Radio 1 tijdelijk verder als Radio Giro d’Italia. Dit heeft alles te maken met de start van de wielerronde Giro d’Italia die dit weekeinde van start gaat in Nederland. Vanaf de ploegenpresentatie op donderdagavond 5 mei tot het moment dat het peloton Nederland verlaat op zondag 8 mei, staat NPO Radio 1 in het teken van één van de belangrijkste wielerkoersen.

Speciale uitzendingen

Tijs van den Brink, Robbert Meeder, Eric Corton, Bas van werven, Lara Rense en Margreet Spijker presenteren speciale uitzendingen met veel live-verslag, gasten en sfeervolle muziek. Wielercommentator Gio Lippens analyseert de wedstrijden.

Donderdag van start

Donderdag 5 mei doet Radio Giro tussen 18.00 en 23.00 uur verslag van de ploegenpresentatie in het gemeentehuis van Apeldoorn. Vrijdag 6 mei start de Giro met de Grande Partenza. Tussen 12.00 en 18.30 uur doet Radio Giro verslag van de start van de ronde met de individuele tijdrit vanuit de speciale Giro d’Italia-bus en het wielersportcentrum Omnisport. In Kunststof Radio (NPO Radio 1 19.00 – 20.00 uur) vertelt Giro-fotograaf Ilona Kamps over deze grote ronde en over de enige vrouw die ooit met de mannen mee deed.

Zaterdag 7 mei is de eerste echte etappe. Tussen 15.00 en 18.00 uur volgt Radio Giro het peloton van Arnhem naar Nijmegen. Ook op zondag 8 mei volgt Radio Giro de wielerronde.

NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.