NPO Radio 2 komt vanaf januari met ‘Soulnight’

NPO Radio 2 komt vanaf januari 2016 elke zaterdagavond en -nacht met de NPO Radio 2 Soulnight. De eerste uitzending is zaterdagavond 2 januari om 21.00 uur. “Vanaf 21.00 uur ’s avonds tot zondagochtend 6.00 uur hoor je de beste soulplaatjes, de fijnste funkkrakers en de meest swingende discoclassics. Uiteraard komt ook de nieuwe generatie soulhelden aan bod.”, aldus de radiozender in een persbericht.

Corné Klijn

De Soulnight wordt wekelijks om 21.00 uur afgetrapt met Corné Klijns Soul Sensations. “Ik draai de beste nieuwe soul, de beste 70s-, 80s-, 90s-clubclassics en in het laatste uur kunnen luisteraars hun favoriete disco-, soul- en funkplaten aanvragen”, laat Corné weten. “Verder bespreek ik een classic album en draai daar tracks van.”

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom krijgt tussen 00.00 en 02.00 uur ook een programma in de NPO Radio 2 Soulnight met Ekdoms Funky Weekend Trip. “Een heerlijke muzikale trip langs ouwe en splinternieuwe soul, funk, nu-disco en acid-jazz”, zo belooft Gerard.

Wouter van der Goes en Jeroen Kijk in de Vegte

Tussen 02.00 – 04.00 uur is Wouter van der Goes te horen op NPO Radio 2 met het programma ‘On the Beat’. In het programma On The Beat legt hij zich toe op de échte klassiekkers uit de soul- en discogenres. Bij voorkeur van vinyl. “Deze muziek is nergens anders te horen!”, aldus Van der Goes. Tussen 04.00 – 06.00 uur wordt de Soulnight afgesloten met Licence 2 Chill met DJ Jeroen Kijk in de Vegte.

Meer Soul and Jazz op NPO Radio 2

“Soul en jazz horen thuis op de publieke radio”, stelt NPO Radio 2-zendermanager Jurre Bosman. “Naast de Soulnight van NPO Radio 2 starten we op 1 januari met het themakanaal NPO Soul & Jazz waar 24 uur per dag soul en jazz te horen is. We weten dat we veel luisteraars hier een plezier mee doen.”

De nieuwe themazender is te ontvangen via DAB+, de digitale en analoge kabel en online. Naast non-stop muziek wordt er ’s avonds tussen 19.00 en 23.00 uur een programma live gepresenteerd. De nieuwe themazender volgt de publieke radiozender NPO Radio 6 Soul and Jazz op die per 2016 wordt opgedoekt.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.