NPO Radio 2 bij Nacht van de Vluchteling

NPO Radio 2 doet komende nacht live verslag van de Nacht van de Vluchteling vanaf de Grote Markt in Den Haag.

1500 deelnemers doen een sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem om geld op te halen voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen. In een twaalf uur durende radiomarathon steunen de NPO Radio 2 dj’s de wandelaars en houden zij de luisteraars op de hoogte van alles rondom de Nacht van de Vluchteling.

De Nacht van de Vluchteling 2016

Dit jaar vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen. 1500 deelnemers lopen mee aan een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Dit jaar lopen de deelnemers voor noodhulp aan 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

NPO Radio 2 dj’s

Vanavond, zaterdag 18 juni, 21.00 tot 2.00 uur is NPO Radio 2 dj Stefan Stasse te horen vanaf de Grote Markt in Den Haag. Hij wordt daarbij bijgestaan door co-hosts Jeroen Kijk in de Vegte en Jasper de Vries. Tijdens deze marathonuitzending slepen zij met muziek, interviews en live-optredens van onder andere Yellow Grass, Asscha Traïda en St. Solaire de deelnemers de zware nacht door.

Doneren

Luisteraars kunnen een plaat aanvragen door te sms’en naar 4333 (eenmalig € 3,-) en steunen daarmee Stichting Vluchteling. NPO Radio 2 dj’s Sander de Heer en Henk van Steeg gaan bij de wandeltochten tussen Nijmegen – Arnhem en Rotterdam – Den Haag op zoek naar bijzondere verhalen van deelnemers. Ook Waldemar Torenstra, Sanne Wallis de Vries en Art Rooijakkers lopen mee.

BN-ers

Speciaal voor Stichting Vluchteling maakten veertien BN-ers, waaronder Hadewich Minis, Typhoon en Claudia de Breij, een nieuwe versie van ‘Iedereen Is Van De Wereld’ van en met The Scene. Dit zullen ze ten gehore gaan brengen bij de start van de wandeltocht in Rotterdam.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.