NPO Radio 2 Top 2000 wint Europese radioprijs Rose d’Or

De NPO Radio 2 Top 2000 heeft de Rose d’Or gewonnen, een prestigieuze Europese prijs voor programma’s op radio en televisie. “Een ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team en het publiek die samen al zeventien jaar van de Top 2000 een van de grootste mediaevenementen van Nederland maken”, aldus Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2 in een persbericht. De Top 2000 is in 1999 bedacht door toenmalig zendermanager Kees Toering.

Beste event

De Top 2000, die ieder jaar tussen 25 en 31 december wordt uitgezonden op NPO Radio 2, heeft gewonnen in de categorie Radio Entertainment Event. Het evenement versloeg daarmee Lemn Sissay’s Homecoming van de Britse publieke omroep BBC en Summer On P1 van Sveriges Radio AB, de Zweedse publieke radiozender.

NPO-bestuurder Shula Rijxman is trots op het Top 2000-team: “De Top 2000 verbindt miljoenen Nederlanders met elkaar. Met persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen van de luisteraars weten NPO Radio 2 en de omroepen elk jaar een muzikaal feest van de laatste week van het jaar te maken.”

Eurovisie

De Rose d’Or, voorheen bekend als de Roos van Montreux, is woensdag uitgereikt in het British Museum in Londen. De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door Eurovision dat ook verantwoordelijk is voor het Eurovisie Songfestival.

Enige Nederlandse nominatie

De prijs voor radioprogramma’s wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De Top 2000 was de enige Nederlandse genomineerde tussen overwegend Britse radioprogramma’s. In totaal werden 82 internationale radioprogramma’s beoordeeld. De laatste keer dat Nederland met de Rose d’Or naar huis ging was in 1995 met het televisieprogramma Taxi van Maarten Spanjer.

Meer informatie is te vinden op http://www.rosedor.com/home.html.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.