NPO Radio 2 tot en met vrijdag ‘Het Groene Station’

In aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober wordt NPO Radio 2 tijdelijk omgetoverd tot ‘Het Groene Station’.

NPO Radio 2

De publieke radiozender NPO Radio 2 zendt tot en met 9 oktober uit vanaf Utrecht Centraal Station. Van 09.00 tot 22.00 uur gaan vijf NPO Radio 2-dj’s de groene strijd aan met elkaar. Artiesten komen live optreden, tenminste als treinreizigers voldoende energie weten op te wekken door te dansen op de Energy Floor. Onder andere Racoon en Saybia zullen een akoestisch optreden geven. Ook luisteraars kunnen meedoen aan Het Groene Station door speciale dag-uitdagingen op de NPO Groen-app aan te gaan en zo samen met de dj’s zo groen mogelijk te leven. Vrijdag 9 oktober wordt de groene opbrengst bekend gemaakt.

Groene uitdagingen

NPO Radio 2-dj’s Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen strijden van 5 tot en met 9 oktober om de groenste dj te worden. De dj’s krijgen elke dag uitdagingen op het gebied van afval, voedsel, consumptie, vervoer en energie. DJ Stefan Stasse geeft in zijn programma De Staat van Stasse (KRO-NCRV) dagelijks de tussenstand.

Dag van de Duurzaamheid

Vrijdag 9 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, om 23.00 uur wordt in het radioprogramma het Platenpaleis (BNN) live de uitslag van de groene strijd bekend gemaakt. NPO Radio 2 wil hiermee luisteraars op een positieve manier inspireren om een groene(re) lifestyle uit te proberen.

NPO 2

Ook televisiezender NPO 2 besteedt op vrijdag 9 oktober aandacht aan de ‘Dag van de Duurzaamheid”. De NOS doet vrijdag live verslag van de landelijke Dag van de Duurzaamheid van 19.20 – 20.30 uur en 23.00 – 23.30 uur op NPO 2. In het hele land worden dan initiatieven georganiseerd rond duurzaam omgaan met voedsel, afval, vervoer en energie. In twee live uitzendingen geeft de NOS een beeld van de laatste ontwikkelingen rond duurzaamheid in Nederland.

Art Rooijakkers presenteert deze uitzendingen vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, waar hij live in gesprek gaat met bedenkers van vernieuwende duurzame initiatieven en producten.

Meer informatie via: npo.nl/groen

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.