NPO Radio 2 zendt actiedag Nepal uit

nporadio2De actiedag Nederland Helpt Nepal zal vandaag de hele dag te volgen zijn op NPO Radio 2. Verder zullen alle live tv-programma’s van de NPO, RTL en SBS aandacht besteden aan de actiedag.

Dat hebben de zenders en omroepen afgesproken met de Samenwerkende Hulporganisaties. Het centrale punt van de actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving is Studio De Hallen in Amsterdam-West. “Iedereen is welkom om langs te komen”, zei Giro555-actievoorzitter Gijs de Vries op NPO Radio 2. Volgens De Vries wordt er een Nepalese sfeer gecreĆ«erd, “met berg- en klimsport en zang en dans”. Verder kunnen mensen praten met hulpverleners en inspiratie opdoen voor inzamelingsacties.

In de Radio 2-studio in De Hallen komen bekende Nederlanders langs. Artiesten als Matt Simons en Maaike Ouboter treden op. Ook is er een belpanel. De actiedag duurt van 06.00 uur tot middernacht. De Vries benadrukt dat er veel geld nodig is voor hulp aan de slachtoffers. “De nood in Nepal is heel hoog. Er is nu geld nodig om de hulpverlening uit te breiden.”

De dag is de aftrap van een actieweek. Op vrijdag 8 mei maken de Samenwerkende Hulporganisaties “de voorlopige eindstand” bekend van de actie Nederland Helpt Nepal.  Meer informatie via www.nporadio2.nl

De actie is ook live op televisie te volgen via het themakanaal NPO Cultura. Bij kabelaar Ziggo is NPO Cultura de gehele dag voor alle digitale televisie-abonnees te zien via kanaal 999.