NPO Radio 4 het land in voor de Klassieke Top 400

NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer het land in om mensen van 2 t/m 9 oktober te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400. Die lijst, voorheen bekend als de Hart & Ziel Lijst, is een toplijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4.

Elektrische stembus

Een ruime week lang reist de NPO Radio 4 Stembus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt dagelijks een andere presentator van de radiozender mee in zijn bus, die dit jaar voor het eerst elektrisch is. De enige uitstoot is dus klassiek!

Tour

De tour van de elektrische stembus begint op vrijdag 2 oktober in Haarlem, waar de voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, zijn stem uitbrengt voor de Klassieke Top 400. Daarna gaat de bus op tournee door heel Nederland.

Coronaproof

De inzittenden van de bus houden natuurlijk rekening met de coronamaatregelen. De presentatoren gaan op bezoek bij gepassioneerde muziekliefhebbers; van een wethouder, boekbinder, stukadoor, advocaat en een burgemeester tot een arts. Dit alles uiteraard coronaproof, op 1,5 meter afstand. Daarnaast stopt de stembus bij professionele musici en scholen, ook weer met inachtneming van de regels en afspraken om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Op NPO Radio 4 is dagelijks in de uitzendingen te horen waar de bus zich op dat moment bevindt.

Meer informatie: https://www.nporadio4.nl/klassieke-top-400