NPO Radio 4 zet deuren nieuwe studio open

De klassieke radiozender NPO Radio 4 zet de deuren van haar gloednieuwe studio open. Voor de liefhebbers kan de studio bezocht worden in de periode van 21 tot en met 25 mei aanstaande. Inschrijven is wel noodzakelijk.

Nieuwe studio

NPO Radio 4 heeft vorige maand de nieuwe studio in gebruik genomen. De klassieke radiozender heeft samen met nieuwszender NPO Radio 1 een plekje gekregen in het Radiohuis in Hilversum.

Radiohuis

Het gebouw zelf werd in januari al geopend door Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO. Door NPO Radio 1 en 4 te combineren, kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld.

Meer ruimte

NPO Radio 4 heeft een studio met veel ruimte voor live optredens, met plek voor ensembles tot maximaal 10 musici. Er kunnen nu ook uitzendingen gemaakt worden met luisteraars erbij, de vorige studio was daarvoor te klein. Zo kan worden bespaard op uitzendingen op locatie.

Publiek

Het publiek kan in de periode van 21 mei tot en met 25 mei een kijkje nemen in de nieuwe studio van de klassieke radiozender. Naast het bekijken van de nieuwe studio is het mogelijk de presentatoren een hand te schudden en te kijken en luisteren naar live muziekoptredens.

Aanmelden kan via de website van de radiozender en er geldt: vol=vol.

Sociale media: