NPO Radio 5 in teken van ‘Evergreen Top 1000’

nporadio5NPO Radio 5 draait tot en met 7 november duizend platen die door de jaren heen hun populariteit hebben behouden: de Evergreen Top 1000. Luisteraars kozen de afgelopen weken hun favoriete evergreens, die voornamelijk afkomstig zijn uit de jaren 60 en 70.  De nummer 1 is al gepubliceerd: Het Dorp van Wim Sonneveld. De gehele lijst staat op NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 op nporadio5.nl.

De publieke nostalgische zender draait tot en met vrijdag 7 november 18.00 uur duizend evergreens, die door de jaren heen niets aan schoonheid hebben ingeboet. De week van de Evergreen Top 1000 zit boordevol muziek, die de tand des tijds heeft doorstaan. Platen van The Beatles, ABBA, Bee Gees, Elvis Presley, Cliff Richard en The Everly Brothers staan traditiegetrouw in de lijst, maar ook Nederlandse artiesten als Boudewijn de Groot, The Cats, George Baker Selection en Willeke Alberti. In vijf dagen tellen de NPO Radio 5 presentatoren af naar de nummer 1: Het Dorp van Wim Sonneveld. Ook halen ze met luisteraars verhalen en herinneringen van vroeger op. De presentatie van de week is in handen van Manuëla Kemp, Jan Steeman, Jan Rietman, Hijlco Span en Petra de Joode. Vorig jaar bereikte de populaire week op NPO Radio 5 ruim 2,2 miljoen Nederlanders.

Zaterdag 8 november van 7.00-18.00 uur is de Evergreen Top 1000 Kliekjesdag. Luisteraars horen als toegift evergreens die de Top 1000 (net) niet gehaald hebben.

NPO Radio 5 is te ontvangen via kabel, middengolf, DAB+ en Internet: http://www.nporadio5.nl