NPO Radio 5 komt met nieuwe programmering

NPO Radio 5 gaat vernieuwen. Vanaf januari krijgt de publieke zender een aantal nieuwe programma’s en nieuwe presentatoren. Van maandag t/m vrijdag is er vanaf 16 uur een nieuwe programmering op de zender. In het weekend vanaf 18 uur zijn de levensbeschouwelijke programma’s van KRO-NCRV en EO te horen en op zondag keert cabaretprogramma Andermans Veren (AVROTROS) terug tussen 09.00 en 10.00 uur. Dit bericht de publieke radiozender vandaag in een persbericht.

Programmering

In oktober was al bekend geworden dat een groot deel van de levensbeschouwelijke, culturele en educatieve programma’s alsmede religieuze uitzendingen uit de programmering van bij NPO Radio 5 zouden worden gehaald. Vandaag is bekend geworden hoe de nieuwe middag- en avondprogrammering op NPO Radio 5 eruit gaat zien.

Andermans Veren

Presentator en cabaretkenner Kick van der Veer keert op zondagochtend terug met het populaire programma Andermans Veren (AVROTROS) waarin bijzondere Nederlandse kleinkunst en cabaret te horen is. Hij voorziet alle inspirerende fragmenten en muziek van deskundig commentaar en vervult een gidsfunctie voor liefhebbers van dit genre. Andermans Veren blijft ook als rubriek van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur te horen in de Arbeidsvitaminen (AVROTROS).

Nieuwe programma’s

Op doordeweekse dagen brengt Karin de Groot van 16.00 tot 18.00 uur Groot op 5 (KRO-NCRV), gevolgd door Tijd voor MAX Radio (MAX) met Elles de Bruin of Margreet Reintjes. Hijlco Span presenteert om 20.00 uur Volgspot (KRO-NCRV) met onder andere veel aandacht voor het Nederlandse lied. Henk van Steeg of Petra de Joode sluiten de dag af met Thuis op 5 (EO) van 22.00 uur tot middernacht.

Weekend

Zaterdag en zondag kan de luisteraar van 18.00 tot 19.00 uur genieten van Wilfred Kemp of Annemiek Schrijver met Zin in Weekend (KRO-NCRV). Op zaterdag vanaf 19.00 uur tot middernacht zendt de EO de levensbeschouwelijke programma’s EO Live van Andries Knevel, Onderweg met Elsbeth Gruteke en Musica Religiosa (Petra de Joode) uit. Op zondagavond zijn vanaf 19.00 uur de EO-programma’s Zin, Zout en Zegen (Petra de Joode), De Muzikale Fruitmand (Tjitske Volkerink), De Vermoedenviering (Marleen Stelling) en Musica Religiosa met Petra de Joode te horen.

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 5: “NPO Radio 5 wordt dé zender waar de 55-plusser zich welkom en thuis voelt met de beste muziek van toen, het nieuws van dichtbij en volop sfeer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

Het nieuwe programmaschema voor NPO Radio 5 is hier te vinden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.