NPO rondt uitbreiding DAB+-netwerk af

Met de ingebruikname van een steunzender in Stadskanaal is de uitbreiding van het digitale radionetwerk via de ether (DAB+) van de publieke omroep (NPO) afgerond.

Stadskanaal

De steunzender in Stadskanaal is donderdagmiddag door zenderexploitant KPN Broadcast Services in gebruik genomen. Hiermee is het netwerk van de NPO uitgebreid met 22 nieuwe steunzenders. De uitbreiding van het netwerk ging in augustus 2015 van start met steunzenders in Emmen en Winterswijk.

Ontvangst

Er zijn onder andere steunzenders geplaatst in Delfzijl, Doetinchem, Heerlen, Sittard, Hunsel, Oostburg, Terneuzen, Stadskanaal, Winschoten, Breda, Oss, Groenlo, Den Burg, Westkapelle, Winterswijk en Denekamp. Vanaf nu zal vrijwel geheel Nederland het netwerk van de publieke omroep op kanaal 12C buitenshuis kunnen ontvangen. Alleen delen van de Waddeneilanden kunnen de radiozenders van de publieke omroep via DAB+ minder goed ontvangen.

Fase 3

De extra steunzenders maken onderdeel van de zogenaamde ‘fase 3’-uitbreiding van het digitale ethernetwerk van de publieke omroep. De NPO zou aanvankelijk starten met deze fase in 2017 maar door het uitschakelen van de middengolfzenders voor NPO Radio 5 in september 2015 is de start van de uitvoering vervroegd.

Aanbod

Via het digitale ethernetwerk van de NPO op kanaal 12C biedt de publieke omroep naast de radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en FunX ook een aantal zenders die niet via de FM zijn te ontvangen. Het gaat hierbij om zenders als NPO Soul & Jazz, SterrenNL, 3FM Alternative, 3FM KX Radio, Radio 4 Concerten, FunX Dance, en FunX Slow Jamz.

Een compleet overzicht van de steunzenders van het DAB+-netwerk van de publieke omroep vind je hier.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.