NPO sluit nieuwe deal met BBC over natuurseries

De NPO en de BBC hebben een overeenkomst gesloten, waardoor nieuwe BBC-natuurseries gedurende drie jaar in Nederland bij de publieke omroep te zien zullen zijn. Dit bericht de NPO in een persbericht.

De deal tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de Britse publieke omroep BBC bevat onder meer Planet Earth 2, Wild New Zealand, Attenborough and the Giant Dinosaur en Natural Worlds. De series worden uitgezonden door EO en NTR.

“Kwaliteit is legendarisch”

NPO-directeur Televisie Frans Klein is blij met de overeenkomst: “De kwaliteit van de natuurseries van de BBC is legendarisch. Geen enkele andere omroep ter wereld investeert zoveel budget, tijd en expertise in dit genre, met fantastische resultaten. Het is mooi dat we het Nederlandse publiek de komende jaren hiervan weer kunnen laten genieten.”

Mignon Huisman, hoofd serie-aankoop die namens de NPO de onderhandelingen heeft gedaan, vult aan: “De series bevatten schitterende beelden en vertellen op onderhoudende en informatieve wijze bijzondere verhalen. Tijdens het filmen, soms wel over een periode van drie jaar, ontdekken de filmende wetenschappers vaak nieuwe diersoorten en nog nooit eerder vertoond gedrag van dieren. Er zit altijd wel een bijzondere primeur in landmark-titels als Planet Earth.”

Planet Earth 2

Dit najaar zal Planet Earth 2 op NPO 1 te zien zijn. NPO 2 zendt dagelijks diverse BBC-natuurseries uit. Het merendeel wordt verzorgd door de EO, de meer wetenschappelijke titels door de NTR.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.