NPO Start komt speciale omgeving voor kinderen

De on-demand dienst NPO Start van de NPO komt met een speciale en veilige omgeving voor kinderen van alle leeftijden.Zo hoeven ouders niet langer bang te zijn dat kinderen iets zien wat niet voor hun ogen bedoeld is.”, aldus de NPO in een persbericht.

“Gewend”

Veel kinderen zijn al gewend aan het on demand kijken en dat maken we nu via NPO Start nog makkelijker én leuker voor ze“, zegt Mezen Dannawi, manager NPO Start. Dankzij de veilige omgeving op het on demandplatform van de publieke omroep kunnen kinderen met een eigen kinderprofiel beter en sneller vinden wat ze willen kijken.

Profielen

De profielen kunnen worden aangemaakt op basis van verschillende leeftijden. Er is aanbod voor kinderen tot 6 jaar, tot 9 jaar, tot 12 jaar en tot 16 jaar. Dannawi: “Families kunnen zo makkelijk verschillende profielen maken, waarbij ieder gezinslid toegang heeft tot zijn eigen favoriete programma’s van de publieke omroep.

Inloggen

Voor het aanmaken van profielen moet wel worden ingelogd op NPO Start. Dat kan online, of via de app op een smartphone of tablet. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Daarna is het grote aanbod aan Nederlandse kinderprogramma’s van Zapp en Zappelin tot zeven dagen na uitzending gratis via de profielen te bekijken, kleurrijk vormgegeven en handig ingedeeld. Talloze programma’s en series zijn overigens ook veel langer dan een week terug te zien.

Beschikbaarheid

De nieuwe kinderomgeving op NPO Start is nu beschikbaar op moderne browsers, smartphones en tablets, maar zal ook zo snel mogelijk beschikbaar zijn via de NPO Start-apps voor smart tv’s, Apple TV en Android TV. Meer informatie via https://www.npostart.nl/