NPO vernieuwt app voor iOS

De app van de NPO voor mobiele apparaten die draaien op Apple’s iOS is vandaag een update uitgekomen. Zowel het ontwerp als de gebruikskant is flink verbeterd, aldus de NPO

“App aangepakt”

“De NPO-app wordt al jaren door miljoenen Nederlanders gebruikt om de uitzendingen van de publieke omroep terug te kijken,” zegt NPO-bestuurder Henk Hagoort. “Op basis van feedback van onze gebruikers hebben we de app opnieuw aangepakt. We hebben ons ingezet om de app logischer en mooier op te bouwen en er is bijvoorbeeld een handige lijst met korte fragmenten toegevoegd. Zo kunnen we onze gebruikers nog makkelijker en sneller van onze NPO-programma’s laten genieten.”

Fragmenten

De NPO-applicatie wordt momenteel vooral gebruikt om programma’s terug te kijken. Die functionaliteit is verder verbeterd volgens de NPO door meer content aan te bieden, suggesties te doen toegespitst op het moment van de dag en om verder te kijken. Ook staan opmerkelijke en spraakmakende fragmenten apart in een lijst. “Dan kun je gemakkelijk even terugkijken waar iedereen het op dat moment over heeft.” Uiteraard deel je deze fragmenten met een druk op de knop.

Live

Voortaan biedt de applicatie de mogelijkheid om live naar de NPO themakanalen te kijken. Ook is ‘visual radio’ beschikbaar waardoor luisteraars live mee kunnen kijken in de radiostudio. Er worden nog streams in HD-kwaliteit aangeboden via de app van de NPO.

Verbeteringen

De applicatie voor iOS heeft een compleet nieuw design gekregen, gedurende de dag brengt de app een wisselend aanbod aan content, het is nu mogelijk om fragmenten te bekijken en te delen, de diverse themakanalen van de NPO zijn live te zien via de app, er is een live videofeed te zien bij radiokanalen en de app biedt korte previews van nieuwe en aankomende afleveringen en programma’s van de NPO.

De app kan hier worden gedownload

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.