NPO-zenders ook op Aruba in HD-kwaliteit te zien

De televisiezenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn op het Caraïbische eiland Aruba sinds kort ook in HD-kwaliteit te zien. De zenders werden al aangeboden in standaardkwaliteit (SD) door de Arubaanse kabelmaatschappij SETAR NV.

‘Vertraagd’ uitgezonden

De publieke televisiezenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 worden in Aruba ‘vertraagd’ doorgegeven. Dat wil zeggen dat de programma’s ongeveer 8 uur later dan in Nederland aldaar worden uitgezonden. Hierdoor is het NOS Journaal van 20.00 uur ook op de plaatselijke tijd op Aruba om 20.00 uur te zien. De zenders van de Nederlandse Publieke Omroep maken onderdeel uit van het digitale basispakket.

Eurosport 1 en Eurosport 2 in HD-kwaliteit

Naast het toevoegen van de NPO-zenders in HD-kwaliteit heeft de Arubaanse kabelmaatschappij SETAR nog meer televisiezenders toegevoegd. Zo zijn onder andere de sportzenders ESPN U en ESPN SEC toegevoegd aan respectievelijk het Sport Premium en Sport Basic-pakket en zijn Eurosport 1 en Eurosport 2 (beide onderdeel van het Sport Premium-pakket) nu ook in HD-kwaliteit te ontvangen. Naar verluidt gaat het hier om de Nederlandse versie van Eurosport 1 en Eurosport 2.

Daarnaast zijn de zenders FOX Cinema, FOX Comedy, FOX Business News, Lifetime LA nieuw in het aanbod van SETAR en zijn Disney LA en E! Entertainment nu ook in HD-kwaliteit beschikbaar.

SETAR NV

SETAR NV biedt op Aruba naast (digitale) kabeltelevisie ook Internet-, vaste- en mobieletelefonie diensten. Daarnaast is de kabelmaatschappij ook eigenaar van de Arubaanse televisiezender TeleAruba. In Nederland zijn een aantal programma’s van TeleAruba te zien via het digitale kanaal RTV7.  Een compleet overzicht van het televisie-aanbod van SETAR is te vinden via de website van SETAR.