NRJ officieel van start met uitzendingen in Vlaanderen

Per vandaag, maandag 3 september, is NRJ officieel van start gegaan in Vlaanderen. De zender is in grote delen van Vlaanderen te horen via de FM.

Start

Begin augustus werd er door de radiozender al gestart met testuitzendingen via Internet. Vanaf vandaag, maandag 3 september, is de radiozender in grote delen van Vlaanderen ook via de ether te horen. Medio 2019 is de radiozender ook via de digitale ether (DAB+) te beluisteren in Vlaanderen.

NRJ

In april van dit jaar werd de komst van de nieuwe commerciële radiozender in Vlaanderen onder de naam NRJ bekend gemaakt. Twee Vlaamse mediagroepen zijn de aandeelhouders van de nieuwe radiozender: 50 procent Mediahuis (onder andere De Standaard/Het Nieuwsblad) en 50 procent De Vijver Media (onder andere SBS Media Belgium, Woestijnvis en SBS Belgium met de tv-zenders VIER, VIJF en ZES).
NRJ is als radiozender al actief in diverse landen waaronder België. In delen Wallonië zendt de radiozender al uit via de ether.

Format

De zender zal volop inzetten op de laatste grote hits: 70 procent van de muziek op NRJ zal niet ouder zijn dan vijf jaar. Er zullen ook live showcases georganiseerd worden, waarbij “grote namen” uit de muziekwereld beloofd worden.

DJ’s

DJ’s bij de nieuwe radiozender zijn onder andere Toon Smet, Xander Peeters, Olivia De Clercq, Emma Salden, Louise Ailliet, Valerie Wynants, Michaël Joossens, Evi Geysels, Youssef El Kaouakibi en Kim Muylaert. Kim Muylaert zal vanaf 3 september de ochtendshow van de nieuwe hitzender presenteren. Muylaert is afkomstig van VRT Studio Brussel.