NTR en YouTubers van Rauwkost maken actualiteitenprogramma

Sinds deze week heeft de publieke omroep NTR in samenwerking met de NPO het YouTube-programma Rauwkost gelanceerd, een nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin 6 bekende YouTubers de actualiteiten op hun eigen manier behandelen.

Iedere dinsdag nieuw materiaal

Op het Youyube-kanaal verschijnt iedere dinsdag om 17.00 een post waarin Youtubers Diana Leeflang (DisforDazzle), Youssef Koukouh (YousToub), Veras Fawaz (Fijne Vrienden), George Chvojka (Fijne Vrienden), Rens Polman (Lieve Bertha) en Defano Holwijn (Defano) afwisselend van elkaar een actueel of opvallend onderwerp bespreken. Onderwerpen die aan bod komen zijn oa wraahttp://kporno, het faillissement van V&D en de radicalisering van jongeren. Na iedere uitzending komt er extra materiaal beschikbaar op npo3.nl/rauwkost.

“Uniek karakter”

Uit onderzoek blijkt dat YouTube voor jongeren steeds belangrijker wordt als nieuwsplatform. Met Rauwkost speelt de NTR hier op in, door jongeren in een persoonlijke en betrokken vorm te benaderen met serieuze en opvallende actualiteiten.

NPO3Lab

De pilot van Rauwkost, die in oktober 2015 van start ging op npo3lab.nl, realiseerde via verschillende platforms meer dan 100.000 views. De interesse voor het programma wijt bedenker en eindredacteur Selli Altunterim aan het unieke karakter van Rauwkost. ‘Het is het eerste actualiteitenprogramma met jonge YouTubers én het eerste programma waarin de publieke omroep samenwerkt met YouTubers.’

Vanaf deze week verschijnt er twintig weken lang iedere week een aflevering van #Rauwkost. In de eerste afleveringen voelt YousToub een geradicaliseerde jongen aan de tand en test Defano de muziekkennis van onder andere Marco Borsato, De Staat en Kenny B.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.